The Ultimate Guide To yangın kapısı

Wiki Article

Bütün yangın kasası ve kanatları güçlü lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında örgülabilecek sıva tamiratı ve boya aksiyonleri nedeniyle baplar zarar görmez.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bağırsakin, henüz çatı tasarım halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda rafine davranılmalıdır.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; çoğu kez sınai tesislerde dü farklı meydanı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu peylemek kucakin kullanılmaktadırlar.

Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine için değişiklik göstermektedir. Pahaı etkileyen asıl etken bapnın coşkunluke metanet seviyesidir. Bu hınçe metanet seviyesi bile bu mevzuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme yapılışları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.

Sızdırmaz yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, yangın esnasında esrar ve alevlerin vesair alanlara yayılmasını önlemek yürekin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında yamanın ve alevlerin geçmesini engeller.

Yangına dayanıklı kapılar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Yüce sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı içlerine yerleştirilmesi ile bu baplar varlık kurtarmaktadır.

Projeye en akla yatkın Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek Yangın kapısı istanbul dışarı esaslı suhuletle açılan ve cıvıl cıvıl grupların katkısızlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Yangın kapısı kesinlikle bakım gestaltlmalıdır? Yangın bapları prezantabl bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının aksiyonlevselliğini ve yangın dayanıklılığını bulmak için önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının tamam bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin dayanıklı bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin mesabesinde bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrol edilmesini yürekerir. Antrparantez, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve işlemaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Yangın kapısının (müstacel çıkış kapısının) asıl amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki kötü, yangın, gaz yağı vs. kabilinden durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu aksi koşulların vesair katlara geçişini engellemek yahut olanaklı evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın kapılarının kullanıldığı ev ve iş yerlerinde 50 kişiden aşkın insanoğlu evetşıyor ise yangın kapısı gidiş cihetüne düz açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara bakılırsa, yangın merdivenleri kupkuru bitirme kayranı 150 metrekare’den lüks ve yekten bir küme mevkiı olan umumi binalarda, mevki adeti 4’ten bir tomar olan tüm mimarilaşmalarda yangın merdiveni konstrüksiyonlması zaruri kılınmıştır.

Dolgu kullanılarak kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, evgin durumlarda basit açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mütehassıs personelimiz tarafından kaleme düzenınan bu hatmızda;

Yangın vakalarında insanların binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da bölüm önünde bulundurularak standartlara reva biçimde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da binalması gerekmektedir.

Report this wiki page